Založ si blog

Ďalšia zmanipulovaná voľba generálneho prokurátora

Napriek tomu, že sa vládna koalícia pri včerajšej voľbe generálneho prokurátora usilovne snažila vytvoriť ilúziu o tom, že prebehne „normálna, normálna, normálna“ tajná voľba, je jasné, že koaliční poslanci opäť predviedli občanom na Slovensku neuveriteľné divadlo, ktorého výsledkom bola okato zmanipulovaná voľba. Poslanci koalície pod rôznymi tlakmi a hrozbami včera  vykonali všetko, len nie slobodné rozhodnutie o tom, kto  bude generálnym prokurátorom Slovenskej republiky. 

Aby bolo zrejmé, ako toto divadlo prebiehalo, nie je treba  žiadne hlbokosiahle analýzy. Stačí sa zastaviť na Organizačnom odbore Kancelárie NR SR a spýtať sa úradníkov, ktorí tam robia už 20 rokov, aké chyby sa bežne vyskytujú pri tajných hlasovaniach. Určite by vás informovali, že na hlasovacích lístkoch sa občas stane, že nebol dobre vyplnení priestor, ktorý je potrebný pre identifikáciu čítacím strojom pri elektronickom spočítavaní. Určite by ste zistili, že sa nájdu lístky, kde dôjde k omylu a niekto nezaškrtol všetky možnosti uvedené na hlasovacom lístku. Možno sa nájdu aj nevyplnené, prázdne lístky, čo je legitímna forma vyjadrenia názoru poslanca. Ale garantujem, že by ste nikdy nenašli organizovaný spôsob horizontálneho a diagonálneho škrtania, aké bolo možné nájsť na hlasovacích lístkoch včera. Takéto niečo sa nestalo nikdy nikde, v žiadnom parlamente. Ani tí najväčší recesisti v riadnych parlamentných voľbách či vo voľbách do samosprávy takýto stupídny spôsob hlasovania nevyužívajú. Je to jasný dôkaz toho, že celá včerajšia tajná voľba bola zorganizovaná a zmanipulovaná. Bol to spôsob, ktorí vládnej koalícii slúžil ku kontrole hlasovania a identifikácii hlasujúcich.

Z toho vyplýva, že táto voľba bola všetko možné, len nie regulárna tajná voľba v zmysle ústavy, zákona o rokovacom poriadku, ale najmä obsahu nálezu ústavného súdu, ktorý o tejto opakovanej voľbe rozhodol. Vládna koalícia sa môže akokoľvek snažiť o vytvorenie ilúzie, že rešpektuje nález ústavného súdu, no je jasné, že volebné lístky boli označované, aby bola umožnená kontrola poslancov. Podľa toho bude SMER-SD postupovať… Danú situáciu nemôže hodnotiť inak ako výsmech ústavnému súdu zo strany vládnej koalície a ako ďalšie lámanie demokracie na Slovensku.

My sme nezabudli

01.12.2015

My sme nezabudli Je to takmer na deň už rok, čo som odstúpil z postu predsedu parlamentu. K tomuto kroku som pristúpil po bombastickej medializácii kauzy nákupu predraženého CT v piešťanskej nemocnici firmou Medical Group, v ktorej som pred vstupom do politiky pôsobil. Napriek tomu, že z nákupu napokon zišlo, kauza v očiach verejnosti zasiahla bolestivo „plexus solaris“ [...]

Načo je komu dobré národné sebabičovanie?

25.05.2011

Keď sme približne pred rokom na nádvorí zrekonštruovaného Bratislavského hradu odhaľovali sochu Svätopluka, vo svojom prejave som použil aj tieto slová: „Je mi ľúto, že na Slovensku sú stále ľudia, ktorí si nedokážu vážiť našu národnú históriu, naše štátotvorné tradície. Za horlivej asistencie väčšiny našich médií sú ochotní spochybniť všetko, čo je [...]

Výsmech parlamentarizmu v podaní Richarda Sulíka

20.05.2011

Ako už informovali aj tlačové agentúry, predseda parlamentu Richard Sulík do programu prebiehajúcej schôdze nezaradil opozičné návrhy na zavedenie bankovej dane, na zníženie DPH na 19 percent a zmenu zákona o štátnom občianstve. Argumentoval, že od ich odmietnutia na predchádzajúcej schôdzi ešte neuplynulo 6 mesiacov, ako to predpisuje rokovací poriadok. Čo je však [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Pavol Paška

Slovensko potrebuje návrat k európskemu sociálnemu modelu, solidarite a úcte k národným tradíciám. Ako predseda poslaneckého klubu SMER-SD a bývalý predseda NR SR by som chcel, aby raz Slovensko mohlo byť skutočným domovom pre všetkých. V mojom blogu sa pokúsim bližšie predstaviť svoje predstavy, hodnoty a vízie. Viac nájdete na mojej stránke pavolpaska.sk.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 52003x
Priemerná čítanosť článkov: 3059x

Autor blogu

Odkazy