Založ si blog

Haló, kde ste, akože-liberáli zo SaS?

Spomínate si? Pred voľbami mali všetci „blogeri“ zo Slobody a solidarity na čele s Richardom Sulíkom plné ústa liberálnych kultúrnych otázok: chceli dekriminalizovať marihuanu; kričali, že umožnia homosexuálom registrované partnerstvá; hotovali sa zavádzať liberálne zákonodarstvo v oblasti rodiny, sexu a neviem čoho ešte; túžili po presadzovaní voľnomyšlienkarstva a otvorenosti v kultúre a morálke. Po voľbách celá táto ich ideologická bublina spľasla a z údajných liberálov sa z večera na ráno  vykľuli obyčajní klamári a podvodníci. Potvrdzuje sa to dnes a denne.

Zoberme si príklad nedávnej kampane proti antikoncepcii, ktorú nenápadne spustilo Kresťanskodemokratické hnutie. Ministerstvo zdravotníctva pod vedením konzervatívneho ministra Ivana Uhliarika (KDH) oznámilo, že plánuje vyňať preplácanie antikoncepcie z verejných zdrojov. Téma, pri ktorej sa musia každému liberálovi zježiť všetky chlpy na tele. Takáto plazivá kampaň proti antikoncepcii náramne vyhovuje všetkým konzervatívnym a bigotným ideológiám, no liberáli zo SaS by predsa mali byť prví, kto bude bojovať proti takémuto zasahovaniu do slobody jednotlivca. Alebo chcú nebodaj posvätiť tento návrat do stredovekého tmárstva, kedy bude pohlavný styk niečím nemorálnym a hriešnym a jeho tolerancia sa obmedzí na prvú noc po svadbe dvoch kajúcnych jedincov? Prípadne sa chcú podpísať pod to, aby luxus bezpečného sexu bol dopriaty iba tým, ktorí na to majú? Takéto pomýlené je ich chápanie legitímnych liberálnych hodnôt?

Akože-liberáli zo SaS svojim mlčaním pri tejto téme opäť raz ukázali, čo sú zač: klamári a podvodníci. Nevedia, čo je to liberalizmus. Iba si ukradli niekoľko ľubozvučných hesiel z arzenálu liberálneho svetonázoru, aby pred voľbami ohlúpili prevažne mladých voličov. Dnes nerobia nič iné, len sa všetkým vysmievajú. Arogantne a primitívne. My, čo sme ich nezmyslom ani na chvíľu nepodľahli, sa môžeme len rečnícky pýtať: haló, kde ste, akože-liberáli zo SaS? Ako to, že nebojujete za liberálne hodnoty, keď ich valcuje váš koaličný partner? Čo tak sa prebudiť a spýtať sa ministra Uhliarika, ako to s tou antikoncepciou vlastne myslel? Alebo budete ďalej mlčať ako voš pod chrastou a pokračovať vo svojom bezostyšnom predstieraní akéhosi virtuálneho akože-liberalizmu?

My sme nezabudli

01.12.2015

My sme nezabudli Je to takmer na deň už rok, čo som odstúpil z postu predsedu parlamentu. K tomuto kroku som pristúpil po bombastickej medializácii kauzy nákupu predraženého CT v piešťanskej nemocnici firmou Medical Group, v ktorej som pred vstupom do politiky pôsobil. Napriek tomu, že z nákupu napokon zišlo, kauza v očiach verejnosti zasiahla bolestivo „plexus solaris“ [...]

Načo je komu dobré národné sebabičovanie?

25.05.2011

Keď sme približne pred rokom na nádvorí zrekonštruovaného Bratislavského hradu odhaľovali sochu Svätopluka, vo svojom prejave som použil aj tieto slová: „Je mi ľúto, že na Slovensku sú stále ľudia, ktorí si nedokážu vážiť našu národnú históriu, naše štátotvorné tradície. Za horlivej asistencie väčšiny našich médií sú ochotní spochybniť všetko, čo je [...]

Výsmech parlamentarizmu v podaní Richarda Sulíka

20.05.2011

Ako už informovali aj tlačové agentúry, predseda parlamentu Richard Sulík do programu prebiehajúcej schôdze nezaradil opozičné návrhy na zavedenie bankovej dane, na zníženie DPH na 19 percent a zmenu zákona o štátnom občianstve. Argumentoval, že od ich odmietnutia na predchádzajúcej schôdzi ešte neuplynulo 6 mesiacov, ako to predpisuje rokovací poriadok. Čo je však [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Pavol Paška

Slovensko potrebuje návrat k európskemu sociálnemu modelu, solidarite a úcte k národným tradíciám. Ako predseda poslaneckého klubu SMER-SD a bývalý predseda NR SR by som chcel, aby raz Slovensko mohlo byť skutočným domovom pre všetkých. V mojom blogu sa pokúsim bližšie predstaviť svoje predstavy, hodnoty a vízie. Viac nájdete na mojej stránke pavolpaska.sk.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 52049x
Priemerná čítanosť článkov: 3062x

Autor blogu

Odkazy